Când și dreptatea doare….

Trăim vremuri „interesante”, vremuri pe care nu credeam că le vom trăi vreodată, și totuși aici suntem.

Azi s-a dat o primă sentință în ceea ce este un amalgam de dosare depuse la Tribunalul București încă de la începutului anului. Cererea depusă de către Adi Igrișan, Tavi Pilan și Alin Achim, pentru anularea mărcii CARGO, a fost respinsă. Fapt care ar trebui să ne bucure, că se face încet dreptate și pentru noi.

Marca CARGO a fost înregistrată pe Adi Bărar încă din 2004, iar după deces, prin certificatul de moștenitor, a fost transferată către noi, familia sa. Cât timp trăia Adi Bărar nu s-a trezit niciunul să spună că e marca sa și că vrea să o înregistreze. A fost bine cât s-a putut profita de notorietatea brandului fără o implicare directă din partea lor. Și totuși de ce trebuie să ne luptăm pentru un drept pe care îl deținem?

Dreptatea asta este însă cu un gust amar pentru că nimeni nu și-a dorit să ajungem aici.

Ne-am trezit într-o situație foarte urâtă pentru că nu s-a dorit să existe comunicare în a putea ajunge la o înțelegere. Pentru că ce s-a construit de-a lungul anilor a fost însușit în totalitate fără drept deplin. Fără pic de respect față de cel care a construit brandul, și care a scris majoritatea pieselor cântate și acum în concerte.

Adi Bărar a dispărut…. de tot

Adi Bărar a fost șters din istoria CARGO, formație pe care el a înființat-o, chiar de către colegii săi.

Miza? Bani, bineînțeles.

Au refuzat să ne înțelegem la o sumă infimă față de încasările lor din concertele susținute sub marca CARGO care nu le aparține, cântând piese pe care nu le-au scris. Sigur că există câteva care sunt ale lor, dar ce ar fi să le cânte doar pe acelea și sub altă denumire? Dacă tot ne batem joc de ceea ce a fost CARGO pe când trăia Adrian Bărar.

Nu pot trece cu vederea faptul că a fost șters în totalitate de pe site-ul cargorock.ro ca și când nici nu a existat vreodată, la fel ca și de pe pagina de Facebook. Pagină oficială cu peste 193k de urmăritori și pe care membrii formației au pierdut-o. Și da, nu eu am luat pagina așa cum sunt acuzată în online, am și probe pentru a demonstra asta. Nici eu nu mai am acces la pagina din 17 iulie 2023 când probabil a fost spart contul unuia dintre cei carea aveau drept de admin. Este simplu de identificat și persoana, dar nu intru și în alte polemici, de data asta. Pagină făcută în 2010, pierdută dintr-o prostie umană. De ce? Pentru că avem impresia că știm mai multe, ne băgăm în toate și o dăm de gard într-un mare fel. Bravo băieți!

Și totuși, în ciuda unei mici victorii nu pot spune că mă bucură treaba asta. E o luptă care nu trebuia să existe. Din respect pentru tot ceea ce a însemnat CARGO, pentru noi ca familie, dar și pentru familiile celorlalți membri care sunt puse în niște posturi incomode. Câștigați nu suntem nicicare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *